Укупно приказа странице

четвртак, 8. март 2012.

Ukusan praznični ručak za drage goste

Praznična piletina, francuska salata i malina za desert
Ovaj put, ne propustite recept za ukusnu piletinu, francusku salatu i piće od maline, koji vam neće vam teško pasti, a sigurno će oduševiti vaše goste na prazničnom ručku ili večeri.

1. Cordon Bleu sa začinskim biljem za 4 osobe

Sledi recept za pileće odreske sa pršutom, sirom i začinskim biljem.

Sastojci:

  • Pileće grudi ... 300g
  • Praška šunka/pršut ... 50g
  • Sir - ementaler ... 50g
  • So
  • Prezla
  • Peršun
  • Origano
  • Pšenično brašno
  • 1 jaje
  • Maslac

Priprema:

1. Isecite pileće grudi na odreske. Ako su odresci manji, možete ih istucati čekićem za meso između dva sloja transparentne folije.
2. Šunku/pršut i sir iseći na male komade.
3. Posolite odreske i stavite pršut i sir na njih. Umotajte pršut i sir u meso i zakačite sve čačkalicomkako ne bi iscurilo tokom pečenja.
4. Pomešajte prezlu sa usitnjenim začinskim biljem. Odreske umočite u brašno, pomešano sa razmićenim jajetim i prezlom.
5. Rastopite maslac u tavi i stavite pripremljene odreske na njega.
6. Kada je meso pečeno, upijte sa njega višak masnoćpapirnim ubrusom.
Posluživanje: Možete ukrasiti odreske komadima limuna i peršuna.

Može vam zatrebati i:

  • Kuhinjska vaga
  • daska za sečenje
  • Nož
  • Činija
  • Kuhinjski pult

2. Francuska salata za 4 osobe

Recept za ukusnu salatu od povrća sa majonezom.

Sastojci:

  • Krompir ... 300g
  • Šargarepa ... 100g
  • Grašak - svež ... 150g
  • Krastavac ... 150g
  • 2 jajeta
  • Majonez
  • Senf
  • So
  • Paprika

Priprema:

1. Oprati krompir i šargarepu, oljuštiti ih i iseći na kockice.
2. U jednoj posudi kuvajte krompr, u drugoj šargarepu, a grašak u trećoj. Voda mora da budeposoljena u sve tri posude.
3. Ocedite povrće, kada je kuvano i prespite ga u jednu plastičnu posudu.
4. Dodajte krastavac isečen na kockice u istu posudu.
5. Tvrdo kuvana belanca isecite na kockice i dodajte i njih u povrće.
6. Pomešajte sve sa majonezom i senfom. Ako želite, možete dodati i malo tečnosti iz kiselih krastavaca u ovu smesu. Dodajte so i biber po ulkusu i dobro sve izmešajte.
7. Ako je potrebno, stavite i sirće u salatu, prema ukusu. Ohladite salatu u frižideru pre serviranja.

Može vam zatrebati i:

  • Kuhinjska vaga
  • Nož za ljuštenje
  • Daska za sečenje
  • Običan nož
  • Činija
  • Kuhinjski pult
  • Cediljka

3. Piće od maline za 4 osobe

Recept za osvežavajuće piće od maline, pavlake i mleka.

Sastojci:

  • Malina ... 300g
  • Vanila šećer ... 2 komada
  • Kravlje mleko - punomasno ... 500ml
  • Slatka pavlaka ... 200ml

Priprema:

1. Operite i očistite maline.
2. Pomešajte maline, vanil šećer, mleko i 120 ml slatke pavlake. Mutite mikserom ili u blenderu.
3. Umutite ostatak pavlake – deo umešajte u piće, a ostatak koristite za dekoraciju.

Može vam zatrebati i:

  • Kuhinjska vaga
  • Cediljka
  • Blender

Нема коментара:

Постави коментар